Monday, May 30, 2011

Hidung...!!??

 

 

saja nak sampaikan sikit sesuatu tentang hidung kita, mungkin ada yang dah tahu.Tidak kiralah berapa besar lubang hidung kita atau macamana bentuknya kenalah kita ambil tahu sedikit.

Bunga akan berkembang segar jika disirami air....dan hidung akan berkembang megah bila dipuji ye budak....bila kita nangis kekadang hidung pun tumpang nangis kadang-kadang air hidung lebih banyak dari air mata...malah ada orang jatuh cinta kerana terpesona dengan hidung seseorang.

Tahukah kita hidung adalah salah satu anggota yang amat diminati oleh syaitan.Masa yang paling sesuai untuk dikunjungi syaitan adalah ketika kita tidur.Ketika itu syaitan akan berkumpul
didalamnya.Tidak diketahui dengan tepat Kenapa dia suka sangat dengan lubang hidung tetapi ia boleh menganggu keupayaan kita untuk bangun dari
tidur.Membersihkannya sebaik sahaja bangun dari tidur adalah satu amalan yang dilakukan oleh rasullullah selain dari bersugi.

Bayangkanlah syaitan buat sarang dalam lubang hidung kita....macam-macam dia bikin.... oleh itu bersihkanlah.

Cara nak bersihkannya

Berselawatlah dan gunakan jari yang kecil.... bersihkanlah perlahan-lahan.Jangan gunakan
jari yang besar atau sebarang objek kerana dikhuatiri hidung akan tercedera atau bulu hidung akan tertanggal....boleh jadi lubang hidung akan menjadi luas (macam serombong kapal daa...)

Nak bubuh sabun pun boleh tetapi jangan lah banyak sangat nanti berbuih pulak lubang hidung tu.... boleh lemas tu...kan susah,setakat ni tak ada seorang pun yang sanggup buat CPR melalui lubang hidung. Kalau teringat sama-sama lah kita mengamalkannya kerana melalui hidunglah kita menyedut udara pemberian Allah dan dapat menghidu bau syurga.(ini bergantung kepada amalan masing-masing)

Akhir kata. "Walaupun dirimu tidak kukenal! Tetapi lubang hidungmu tetap menjadi pujaan hatiku...." "

[tweetmeme only_single="false"]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...