Monday, May 9, 2011

Kehidupan Orang Kita

 

image

Saudaraku Umat Islam Yang di Rahmati ALLAH,

Dunia hampir kepenghujung hayatnya, semakin hampir, kita sentiasa diuji dengan berbagai ujian oleh Allah SWT. Musuh-musuh Islam terutamanya kaum-kaum Yahudi dan Nasrani serta mereka yang bersekongkol, berterusan mencari jalan memporak-perandakan perpaduan umat Islam di mana jua didunia ini dan tidak terkecuali juga di Malaysia. Berbagai cara digunakan, penggunaan kuasa ekonomi, kuasa politik dan ilmu pengetahuan keduniaan serta memperalatkan orang Islam itu sendiri untuk mencapai cita-cita dan matlamat mereka.

Hari ini umat Islam di Malaysia dicabar lagi. Pembinaan Gereja/Cathederal terbesar di Asia akan diteruskan pembinaannya ditempat asalnya di Seksyen 24, Shah Alam. Setelah umat Islam di Shah Alam sedar dari mimpi indah kerana janji-janji Pilihanraya Umum yang lepas, dan mandat telah diberi tiada halangan lagi bagi KERAJAAN melaksanakan kehendak 50,000 ahli UMNO beragama Kristian mencapai cita-cita mereka. Jumlah ahli yang minoriti ini berjaya mengusai Parti UMNO di mana majoriti keahliannya adalah orang Melayu.

Dengan tersergam Gereja/Cathedral ini di bandar yang diwartakan sebagai Pusat Pembangunan/Perkembangan Islam oleh DYMM Sultan Selangor bertentangan dengan kehendak Baginda dan seluruh rakyat yang beragama Islam di negara ini. Begitu juga dengan terbinanya Catredral dan Kompleks Gereja ini dilengkapi dengan Pusat Rawatan Kesihatan, Nursery, Pusat Kaunseling dan Pusat Melatih Pendakwah (Missionery) di Shah Alam ini sebagai pusat pengembangan ajaran Kristian diseluruh Malaysia dan juga Asia.

Pemilihan Shah Alam sebagai pusat pengembangan ajaran Kristian ini sesuai dengan kehendak pemimpin Kristian kerana lokasi yang strategik, sosio-ekonomi dan masysrakatnya yang menjadikan hiburan sebagai agenda utama. Program-program yang diatur oleh pihak pentadbir Stadium Shah Alam, Litar Lumba Kereta Batu Tiga dan lain-lain adalah daya penarik terutamanya para belia setempat dan dari luar.

Pakar-pakar pengkaji Yahudi dan Kristian tidak berjaya memisahkan orang Melayu dengan Islam, tetapi mereka berjaya memisahkan orang Melayu dengan ajaran Al-Quran dengan memperalatkan orang Islam melaksanakan program-program mereka untuk menghancurkan umat Islam seluruh dunia. Begitu juga dengan apa yang berlaku di negara kita.

Pembinaan Catedral dan kemudahan asas, adalah satu dari agenda mereka dan golongan belia adalah sasaran utama mereka. Berleluasanya program mungkar, dan diperkuatkan dengan kenyataan akhbar bahawa 58% pekerja kilang terdiri dari golongan belia yang terlibat dengan perbuatan maksiat, kemungkaran dikalangan pemimpin dan berita pegawai tinggi kerajaan ditangkap khalwat, kurang minat belia kepada program bercorak Islam menyumbang kepada berleluasanya pengaruh Kristian meresapi jiwa orang Melayu hari ini.

Kita harus mengambil iktibar dari apa yang berlaku kepada orang Melayu singapura. mereka bukan sahaja berjaya mencabut hak ketuanan, bahkan akhidah Islam mereka dan hampir 200,000 orang Melayu menjadi ahli Persatuan Melayu Kristian di Singapura. Begitu juga dinegara tetangga kita Indonesia. Sebagaimana amaran Allah SWT "Tidak redha kaum Yahudi dan Nasrani sehingga kamu mengikut telunjuk mereka".

TIDAK TERLINTASKAH DIFIKIRAN KITA BAHAWA SATU HARI NANTI PERKARA INI AKAN BERLAKU KEPADA ORANG MELAYU DI MALAYSIA. TEPUK DADA, TANYALAH IMAN.

Khabarnya di Taiping, Perak, sudah ada peranan dimainkan oleh seorang guru sekolah di mana murid-murid telah dipujuk untuk menukar akhidah mereka untuk menerima ajaran Kristian. Begitu juga ramai orang Melayu sudah menukar agama mereka dengan agama Kristian. Di Petaling Jaya sudah ada Gereja khas untuk orang Melayu.

Apakah ini bermulanya kehancuran akhidah Islam dikalangan orang Melayu. Dengan berleluasanya kegiatan anti islam seperti Kumpulan Anti Hadis, Anti Al-Quran, menghina hukum Islam, kata-kata Al-Quran ditafsir semula, Hukum Islam layak di simpan di muzium dan lain-lain penghinaan yang dilemparkan terhadap Islam yang dihamburkan oleh umat Islam sendiri, bukankah ini memungkinkan umat Islam yang Iman mereka tipis senipis kulit bawang akan mencari Agama pilihan(alternative). Dan kesempatan ini akan digunakan sebaik-baiknya oleh musuh-musuh Islam.

Apabila ditanya oleh sahabat, bagaimana keadaan umat Islam di akhir zaman, Rasullullah SAW menjawab, "Umat Islam pada masa itu sungguh ramai tetapi mereka umpama buih-buih dilautan. Umat Islam semakin dihanyut oleh arus kebendaan yang melalaikan. Semangat Jihad mereka semakin pupus. Cinta kepada dunia semakin hari semakin bercambah". Lupa kepada pesanan Rasullullah, " Barangsiapa yang tidak memperjuangkan Islam mereka bukanlah dari kalangan umat ku". Mereka ini tidak akan mendapat Shafaat Nabi diakhirat nanti. Mereka lupa amaran Allah SWT, apabila kemungkaran sudah mengatasi kema'rufan maka akan ditimpa malapetaka dan bala bencana yang dahsyat sebagaimana yang ditimpakan kepada Umat nabi noh, Nabi Hud, Firaun dan lain-lain.

Bangunlah wahai umat Islam dan berjuanglah dengan apa yang termampu oleh kita. Jangan sampai anak-anak kita menghadiahkan salib dan kitab ajaran Kristian baru kita sedar. Jangan kita meritih apabila jenazah anak kita dikebumikan diperkuburan Kristian kerana pada masa itu nasi sudah menjadi bubur. Jangan slahkan sesiapa.

Jangan kita kufur nikmat dengan kekayaan anugerah Allah, tetapi bersyukur atas rahmatnya dengan memperjuangkan Agama yang disempurnakannya iaitu Agama Islam. ALLAHU AKBAR.

SELAMAT BERJUANG UNTUK MEMBELA MARTABAT ISLAM, BANGSA DAN NEGARA.

[tweetmeme only_single="false"]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...